Актьорът Дейвид Маккалъм почина на 90-годишна възраст, предадоха осведомителните агенции.Той се превърна

...
Актьорът Дейвид Маккалъм почина на 90-годишна възраст, предадоха осведомителните агенции.Той се превърна
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина легендарен холивудски актьор

Актьорът Дейвид Маккалъм почина на 90-годишна възраст, предадоха информационните организации.

Той се трансформира в една от най-големите телевизионни звезди на 60-те години на предишния век с ролята си на съветския разузнавач Иля Кирякин в  " Мъжът от U.N.C.L.E. ", а десетилетия по-късно с присъединяване си в сериала  " Военни закононарушения "  спечели ново потомство почитатели. " Дълбоко сме натъжени от кончината на Дейвид Маккалъм.
-->
Привилегировани сме, че Си Би Ес беше негов дом в продължение на толкоз доста години. Дейвид беше надарен артист и създател, обичан от доста хора по света ", оповестиха от сериала " Военни закононарушения " в обществените мрежи.

Актьорската кариера на родения в Шотландия Маккалъм продължава седем десетилетия, като стартира по време на студентските години на Маккалъм в Кралската академия за трагично изкуство в Лондон. Той следва там през 50-те години на предишния век, а измежду сътрудниците му е бъдещата звезда Джоан Колинс.

Дейвид Маккалъм в началото се изявява в поддържащи функции в редица филми, измежду които е  " A Night to Remember "  през 1958 година В него той се превъплъщава в облика на радиооператор на обречения транспортен съд " Титаник ". 

Маккалъм притегля вниманието на американската аудитория с дребната си, само че съществена роля на един от военнопленниците, които замислят всеобщо бягство от немски затворнически лагер по време на Втората международна война във филма  " Голямото бягство " от 1963 година

В продукцията взе участие звезден интернационален актьорски състав, включващ Стив Маккуин, Ричард Атънбъро и Джеймс Гарнър.През 1964 година е поканен в " Мъжът от U.N.C.L.E. ", който му носи интернационална популярност. За ролята си на съветския сътрудник Маккалъм има две номинации за премия " Еми ".  Актьорът има пет деца от два брака.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР